Borgerretssagen går ind i sag om brændende dukke-billede

Borgerretsfonden har besluttet at give økonomisk støtte til forsvar af den 29-årige Vivian Anita Alexandru, der fredag den 12 marts 2021 fik besøg af to civilklædte betjente.

Hun fik taget sin telefon og sin computer og »sigtet for at true på livet ved at have delt et billede på Facebook«. ​Billedet viser en brændende dukke med statsminister Mette Frederiksens ansigt og teksten: ‘Hun må og skal aflives’.

Straffelovens paragraf 119 stk. 1, som Vivian Anita Alexandru angiveligt er sigtet efter, kan ifølge lovteksten give fængsel i op til otte år og under den nuværende corona-lovgivning kan straffen fordobles. Fondens bestyrelse finder, at sagen er principiel og støtter hendes forsvar økonomisk.

Borgerretsfonden støtter på ingen måde advokathjælpen i sagen, fordi vi har sympati for MIB eller tilknyttede grupperinger, men fordi vi har sympati for, at alle har ret til retssikkerhed – uanset om de mener eller tror på noget andet, end vi mener og tror

Borgerretsfonden støtter sagen, fordi der a) over tid er sket en væsentlig forringelse af mulighederne for reelt og effektivt at have en forsvarer i, hvad vi vil kalde politisager og derfor var der brug for økonomisk støtte i sagen for at sikre et ordentligt forsvar og der er b) indikationer på, at der er sket magtmisbrug i sagen.

Advokat Jonas Christoffersen vil have ransagningen i forbindelse med anholdelsen af sin klient, indbragt for Retten i Aarhus.

»Jeg har klaget over politiet, fordi jeg mener, at de ransager min klient uden retskendelse, og det er ulovligt«, siger han.

Opdateres…

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *